Nasze imprezy

Nasze serwisy

Oświadczenie zarządu Murator EXPO Sp. z o.o.

18.05.2020

Oświadczenie zarządu Murator EXPO Sp. z o.o.

Zarząd Murator EXPO Sp. z o.o. podjął decyzję o złożeniu wniosku o ogłoszenie upadłości. Powodem jest obecna sytuacja finansowa firmy oraz brak możliwości prowadzenia działalności targowej w wyniku ograniczeń wprowadzonych przez Ministra Zdrowia w dniu 13 marca 2020 roku w związku z epidemią koronawirusa.

Murator EXPO był m.in. organizatorem targów Nowy dom, Nowe mieszkanie, wydawcą miesięcznika „Żagle”, jak również organizatorem wykonawczym dużych imprez targowych, pracującym na zlecenie innych firm. Z powodu epidemii organizatorzy, na rzecz których działałMurator EXPO, odwołali mające odbyć się w marcu targi Wiatr i Woda a w maju Warszawskie Targi Książki. Organizacja tych wydarzeń wymagała wielomiesięcznych przygotowań. Od marca, z powodu niepewności dotyczącej rozwoju sytuacji związanej z epidemią,uniemożliwione jest prowadzenie prac, mających na celu organizację kolejnych wydarzeń w roku bieżącym i następnym.

Po analizie obecnej sytuacji finansowej spółki oraz perspektyw gospodarczych, zarząd Murator EXPO Sp. z o.o. złożył stosowny wniosek we właściwym dla spółki sądzie gospodarczym.

21-24.05.2020

11. Warszawskie Targi Książki